Ondergewicht

Bij ondergewicht kun je onderscheid maken tussen mensen die van nature mager zijn (waarvan  iedereen zegt die kan eten wat hij wil, maar zal nooit aankomen) of zij die b.v. voor het behalen van bepaalde sportdoeleinden aan willen komen.

Bij ondergewicht zal men toch een positieve energiebalans moeten creëren ter bevordering van de (spier)groei. Het idee hierachter is simpel, nl. dat je zoveel mogelijk eten naar binnen forceert en, simpel gezegd gewoon dik(ker) wordt.

Buiten het feit om dat deze werkwijze gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, kan het natuurlijk nooit de bedoeling zijn om louter een vetlaag aan te gaan kweken. Uiteraard moet je wel accepteren dat vet een onderdeel uitmaakt  van de hoeveelheid die je aankomt. Ook de leeftijd speelt hierbij een rol.

Ook voor het behandelen van mensen met ondergewicht bestaat nu een maal geen pasklare formule. Ieder mens is tenslotte anders en niet iedere situatie is gelijk. De voeding die het beste is, is per persoon verschillend en hangt samen met je levensstijl en doel. Samen kijken we naar hoe jou dagelijks leven eruit ziet en leg ik je uit wat er in je lichaam daadwerkelijk gebeurt met voeding, en hoe je op een gezonde wijze je gewicht kunt beïnvloeden en jij jou doelen kunt bereiken.

Evenals met afvallen is aankomen een marathon en geen sprint. Verantwoord aankomen duurt lang, maar niemand heeft ooit gezegd dat het snel zou gaan.

Uiteraard is meer eten het uitgangspunt, maar het moet dus op een gezonde, gecontroleerde  en verantwoorde wijze gebeuren en zijn aangepast aan je doel. En ook hierbij is het belangrijker wat je eet dan hoeveel je eet.