Gewichtsconsulent

Als gewichtsconsulent begeleid ik mensen met overgewicht bij het afvallen of ondergewicht bij het aankomen en geef advies over sportvoeding voor het behalen van sportspecifieke doelen.Er is zoveel informatie beschikbaar op het web over afvallen en gewichtsverlies. Sterker nog, er wordt zo veel geschreven dat het bijna onmogelijk is om feit en fictie te onderscheiden. Het resultaat? Niemand weet nog welk advies correct is.Het is in ieder geval belangrijk om minder calorieën in te nemen dan je opgebruikt. Dit dien je te bereiken door een gezond & gebalanceerd voedingspatroon te volgen in combinatie met beweging.
Hopelijk heb je, na het lezen van mijn visie over afvallen en gewichtsverlies, meer inzicht in hoe je gezond kunt afvallen. Probeer ervoor te zorgen dat je gewichtsverlies benadert met een langetermijnfocus, omdat dit zal leiden tot duurzamer gewichtsverlies, waarbij jou lichaam weer in balans komt. En dat willen we toch allemaal?

Waarom de BGN-gewichtsconsulent?

Iedere BGN-gewichtsconsulent: logo gewichtconsulenten

  • Is in het bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent van één van de geaccrediteerde opleidingen
  • Volgt regelmatig bij- en nascholing om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied
  • Begeleid cliënten volgens het BGN behandelprotocol
  • Volgt bij een geschil de BGN-klachtenprocedure

Vergoeding door zorgverzekeraars

De begeleiding van de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. U kunt de voorwaarden terugvinden in uw eigen polis.